Trappa räcken Perforerad aluminiumpanel Arbete

- Jan 27, 2018 -

1.jpg

Pekingbaserade Arch Studio har renoverat det här huset i stadsdelen Dongcheng, och lägger till en perforerad ståltrappa som är utformad för att klättra upp till toppen, känns som att "gå in på himlen".

2.jpg

"En del av golvplattorna i den ursprungliga byggnaden har avskärits, varigenom trappan omvandlades till en ljusstråle som passerar genom alla innervåningar", sa arkitekten. "Det naturliga ljuset når ner till källaren genom takfönstret och förmedlar det inneslutna interiören."

3.jpg

Konstruerad av stålklingor och perforerade räcken är fokollet utformat för att kontrastera med den befintliga grå tegelfasaden.

4.jpg

"Även om man går på trappan kan man känna sig som att gå på himlen," sa arkitekterna. "Den nakna tegelväggen på trappans baksida hålls och sprutas med vit färg för att skapa mikro-jämförelse mellan nya och gamla."

5.jpg

Arch Studio valde vit som det grundläggande färgschemat över resten av fastigheten, och använde trä "grids" för att avskilja olika områden.

6.jpg

"Färgen vit ger rymden tillbaka till ett rent och abstrakt initialt tillstånd," sa arkitekterna. "Det skapar känslan av ett flytande utrymme genom att dra nytta av de växlande lamporna och utomhusvyn."

7.jpg

"Grids är utspridda över varje våning och skapar olika beteendeutrymmen för tedryck, gästfrihet och läsning" fortsatte de. "Införandet av gallret filtrerar sikt, belysning och vyer, genom vilket interiören blir av med störningar och njut av lugn och ro."

8.jpg

Källaren innehåller ett kontor, vardagsrum ligger på bottenvåningen och två sovrum finns på översta våningen. Tvättrum ligger på båda övre

9.jpg

Nyligen har Arch Studio lagt upp vikbara väggar till ett Peking konstgalleri och installerade krökta glasväggar som omsluter bambuplanterade gårdar i ett tehus beläget i ett av stadens gamla stadsdelar.

10.jpg