Nanchang Xili Center Modern Business Building

- Aug 20, 2018 -


xili-centre-architecture.jpg


Nanchang xili-centret, beläget på centrala axeln av CBD i centrala Chaoyang, ligger intill ganjiangfloden i väst, mot honggu-stranden, världens skyskrapertorn över floden, och gränsar till Chaoyang-bron, som ligger vid "Bridge Tower" av bron, med det urbana ansvaret för att representera Binjiang affärsdistriktet och skapa Gateway landmärke av Chaoyang nya stad. Som ett nytt landmärke, ärver det det urbana kontextet av nanchang och leder framtiden för nanchang.


xili-centre-business-building.jpg


Marknadsarkitektur, som stadens anmärkningsvärde och visuell magnet, bör vara ödmjuk och vänlig nog för staden och omgivningen, och integrera med staden organiskt och leva i harmoni samtidigt som man bedriver excellens. Stående vid stranden av Ganjiang floden, det nya kommersiella landmärket för nanchang-nanchang xinli centrum, tianhua helprocessdesign, visar det estetiska värdet av utmärkt design och orientalisk visdom och presenterar utseendet och funktionen av landmärke och sammanhang, arkitektur och stad, form och funktion.


xili-centre-aluminum-veneer-canopy.jpg


Nanchang xili center tower direkt landning, ingen kjol rum. Utformningen av botten av byggnaden tar hänsyn till den övergripande utformningen och höjden av byggnaden. Den tredimensionella, krökta, kraftiga regnpenningen motsvarar tornvolymen 200m, som sträcker sig över 80m, 13m vid sin högsta punkt och 6m vid sin lägsta punkt, ser ut som ett fladdrande band från marken och är mycket dynamiskt, vilket motsvarar stigningen i torn och skapa ett dynamiskt bottenutrymme.


xili-centre-aluminum-cladding-ceiling-system.jpg


För att uppnå effekten av en enda kolonnade använde konstruktionsdesignern två små stålkolumner för att bilda effekten av en enda kolonn. Enligt den optimala avståndseffekten antogs 6 grupper av kolonnplan. För att uppnå effekten av kupéytan och den gradvisa förändringen av sektionsstorleken användes konstruktionsdesignern i form av inre skelett för att utföra strålen först och sedan utföra plattan utanför strålen, vilken perfekt insåg effekten av "air streamer".


xili-centre-aluminum-cladding-canopy.jpg


Den kraftiga regnskydnaden stiger gradvis från ytan, och det krökta taket blir den perfekta övergången mellan byggnaden och marken med den dynamiska kraften som motsvarar fasaden och landskapet. Den stora regnskydnaden löser de funktionella kraven för ingång och utgång, och säkerställer även den ohindrade brandringen. Samtidigt integrerar det dränering och belysning i noddesignen. Den strömlinjeformade formen har god konduktivitet, vilket ekar den dynamiska kraften hos ringutbytet runt den. Nanchang xinli centrum bottenvåning i kombination med landskapsdesign, vilket visar en vänlig öppen attityd till staden