Aluminium Round Panel Space Design Project

- Nov 30, 2017 -

Med framsteg av teknik har filmscreening i biografer digitaliserats, staplar av filmrullar staplas inte längre i skärmrum. I gamla dagar lagras filmer i filmrullar, filmer skärs på biografer genom att köra rullar i projektorer. Designarna antog rullarnas roterande rörelse som temat för den här biografen, fångad och porträtterad i en imponerande och modernistisk filmvisningsmiljö.


5.jpg


När publiken går in i lobbyn kommer de att bli slagna av runda plattor som är placerade över taket. Filmrullar är avbildade som stora runda tallrikar med 2,8 meter diameter, som är noggrant kopplade av designers, tillsammans bildar en enorm och kraftfull takfunktion. Dessa plattor är ordnade att överlappa varandra noggrant och placeras i olika höjder. Trämödsmönstret och belysningseffekten skapar tillsammans en rörelse och upphängning som liknar filmrullar frusna mitt i rotation. Plattorna är aluminiumpaneler målade med trämönster, där träkornsmönstret förstärker 3D-effekten och lägger textur på platta aluminiumpaneler .

Designerna antog jordton som huvudfärgschema för detta projekt, vilket skapar en mild och varm atmosfär i lobbyn. Stenar i två olika nyanser av bruna används på golvet, dessa långa stenband anpassar sig till den runda plattan takfunktionen, de mörkare stenarna imiterar skuggor dessa plattor kastar på golvet. Det linjära golvmönstret stärker också rörelsen för takfunktionen, vilket resulterar i en dynamisk atmosfär i lobbyn.


3.jpg


de runda plattorna som representerar filmrullar fortsätter över taket, vilket ger en visuell chock till publiken, men samtidigt skapar jordtonerna en varm atmosfär i lobbyn


1.jpg


stenband i 2 olika nyanser av brunt är parallella med de runda plattorna under taket, som är noggrant kopplade av designers


2.jpg


6.jpg


4.jpg